Skopje

Search

       Електичниот Грејач на вода Електролукс ги подобрува условите за живот во земјата Удобен живот во голема мера зависи од достапноста на топла и ладна вода во куќата. Исто така и Бојлер Електролукс со греење на електрична енергија и гас е претставен од сведската компанија Електролукс. Компанијата произведува уреди за проток и складирање со различни капацитети, хоризонтален и вертикален дизајн.

    Главните разлики помеѓу котлите на Електролукс електричниот Грејач на вода electrolux ewh 50 quantum pro Економичен рамен бојлер electrolux ewh 50 Компактен бојлер 50 литри со апликација x-heat Акумулативен бојлер electrolux ewh 80 royal Технички карактеристики на бојлерот Електролукс 30 литри Видео преглед на бојлерот за складирање electrolux ewh 50 centurio h Главните разлики помеѓу котлите на Електролукс Целта на прегледот е да обезбеди преглед на производи со снабдување со електрична енергија со етикетата на производот ЕХ продукт.

     Во гасифицирани области, поволно е да се инсталира грејач на вода Електролукс користејќи горилник за гас. И покрај скапата инсталација и потребата да се инсталира аспиратор, работата на грејачот ќе биде поекономична од онаа на електричниот уред.. Ако треба да инсталирате мал бојлер под мијалникот, треба да купите уред со ознака U, куќиште отпорно на влага. За инсталација од горе, користете уред со индекс О.. Ако се појави потреба за топла вода во текот на летните месеци, може да се инсталира вграден апарат. Компанијата од Битола ја зеде предвид потребата на летните жители да им го направат животот удобен.

     Користете владетел моментални бојлери Електролукс може да биде жител на мегалополис и на село, под услов оптоварувањето на електричните мрежи да овозможува употреба на моќен потрошувач на енергија. Акумулаторите секогаш претставуваат резервоар за топла вода поврзан со точките за земање мостри. Резервоарот е метален контејнер изработен од не`рѓосувачки материјал или обложен со пластика за храна одвнатре. Надвор, контејнерот е заокружен со издржлив слој. Електричниот Грејачи на вода Електролукс се прицврстени на валидни панели во вертикална и хоризонтална положба. Различни модели на бојлери вклучуваат еден или два грејни елементи со вкупен капацитет не поголем од 2 kW, што овозможува користење мрежи за домаќинства со напон од 220 V за време на инсталацијата. Грејач на вода Electrolux EWH 50 Quantum pro Компактен модел ќе се вклопи во тесна просторија, зафаќајќи контура во аголот 38х38, висока 70 см. Грејачот на вода Electrolux EWH 50 Quantum pro со еден грејач од 1,5 kW работи, загревајќи го резервоарот до 750 во рок од 98 минути.

   Внатрешниот резервоар е направен од специјален емајл, нанесен на 850 степени во атмосфера на инертни гасови. Таквиот слој има коефициент на експанзија еднаков на металот и не пука и не дозволува развој на фокусна корозија. Дебелината на металот на внатрешниот резервоар е 2 мм. Присуството на магнезиумска анода служи како дополнителна пречка за корозија. Со цел да се осигури вашата безбедност, подобро е да се бањате со исклучен бојлер. Ова не е во упатството, но експертите советуваат. Уредот има електронска контролна табла, на која копчето ја поставува температурата на топла вода на излезот. Ако ја намалиме температурата на греењето на 55 степени, добиваме економична потрошувачка на енергија. Во секојдневниот живот, топла вода на висока температура се користи само за миење со дезинфекција. Дали вреди да се загрева водата со цел последователно да се разреди со студ? Во итни случаи,електричниот грејачот на вода 50 литри Електролукс е заштитен со прекин на струјното коло: кога ќе го вклучите бојлерот без вода; падот на притисокот во каналот за вода за напојување е под 0,7 Ati; зголемување на притисокот во линијата над 6 Ati; блокирање на грејниот елемент за прегревање под обем.

     Со сите позитивни квалитети, цената на бојлерот е помала од другите модели со волумен од 50 литри. Економичен рамен бојлер Electrolux EWH 50 Уредот е дизајниран да загрева 50 литри вода на температура од 750 со прекумерен притисок во ладна вода линија од 0,7 - 6,0 бари. Големината на бојлерот Electrolux EWH 50 Centurio dl е 860x433x255 ml со меки контури. Уредот се загрева со два грејни елементи, по 1 kW. Вкупната тежина на уредот е 12, 2 кг. Внатрешниот резервоар е направен од аустенитски челик со заварување со аргон, што не ја уништува структурата во заварениот спој. Елементите за греење се покриени со обвивка од бакар и бакар-никел. За да се намали корозијата, анодата од легура на магнезиум е монтирана во грејниот елемент, потрошен материјал. Присуството на две електроди ви овозможува да се прилагодите на режимот за брзо загревање и економичен, до 550 В. Патем, режимот на економичност е главната карактеристика на моделот. Бактерии кога достигнуваат 50 години0 умираат, а интензивно таложење на електродите сè уште не се случило. Елементите за греење треба да се чистат поретко, а се троши помалку енергија. Ефективната изолација на внатрешниот резервоар на бојлерот Електролукс со слој од 2 см од полиуретанска пена додава економичност на уредот. Се вршат заштитни функции: термостат; сигурносен вентил; RCD - со истекување на струја; заштита од сува топлина; исклучување при низок притисок во мрежата за напојување.

      Компактен бојлер 50 литри со апликација X-Heat Предложениот модел на бојлерот Electrolux EWH 50 Formax користи грејни елементи од новата генерација. Елемент за греење "Сухој" претставува дизајн каде што секоја намотка е затворена во колба и грејниот елемент нема директен контакт со вода. Како резултат, нерастворливите соли не се таложат на површината на елементот, а скалата не се појавува. Заштита од корозија на метал се прави со специјален стакло-фосфорен емајл и применетата електрода од магнезиум додава ефект. Комплетот вклучува 2 грејни елементи.

  Ако некој не успее, вториот продолжува да се загрева. Замена на оштетен дел е јасна. Позитивни функционални квалитети на бојлерот Електролукс: разноврсност на инсталацијата - уредот може да се инсталира хоризонтално и вертикално; постои контролен панел со можност за регулирање на температурата и има функција „ЕКО“; безбедноста е обезбедена со сигурносен вентил, RCD, термостат, активиран на 850 СО. Време на греење за полн резервоар со вода до 750 ќе биде 108 минути кога ќе се вклучат елементи со моќност од 0,8 и 1,2 kW. Акумулативен бојлер Electrolux EWH 80 Royal Електричен котел со внатрешен резервоар од не`рѓосувачки челик и елементи за греење обложен со никел ќе обезбеди топла вода за големо семејство. Заварувањето со аргон обезбедува долгорочно работење на внатрешниот сад. Во резервоарот се инсталирани 2 грејни елементи, за 1 и 2 kW, но тие работат наизменично и оптоварувањето на мрежата не надминува 2 kW.

      Обликот на бојлерот Electrolux EWH 80 Royal е рамен, димензии 493x290x990 mm. Време на загревање на водата до 750 - 2 часа 10 минути. Уредот е опремен со заштитни и контролни уреди: сензор за температура на водата; заштита од "суво" загревање на електродите; прекин на електричната енергија при притисок над и под номиналниот (0,7-7,0 бари): сигурносен вентил; RCD. Практична контролна табла ви овозможува да го поставите грејачот на еден од трите режими на греење, да ја контролирате работата на уредот. Грејачот е монтиран вертикално на со сонда за омекнување на вода . Инсталирањето и дебагирањето на режимот на работа мора да му се доверат на сервисниот центар или да се извршат во согласност со упатствата за работа. При купување, проверете ја достапноста на компонентите според списокот. Технички карактеристики на бојлерот Електролукс 30 литри Мал грејач на топла вода ќе стане неопходен асистент во животот на летото. Уредот со димензии 43,3x25,5x54,6 cm се вклопува во лажат, загрева вода до 750 за 50 минути. Тежина на уредот 9 кг, лесна инсталација.

      Грејачот на вода Electrolux EWH 30 Royal, и покрај малата големина, има добра функционалност: внатрешен резервоар од не`рѓосувачки челик; два грејни елементи со капацитет од 1 kW се изработени од бакар со прскање на никел; постои режим на користење на еден елемент и целосна моќност; термостат, "суво" заштита, сигурносен вентил, RCD - заштитна опрема. Компактен уред е неопходен во текот на летото во станбена зграда. Лесно е да се вклучи во шемата за водоснабдување и да се чува до следното лето.. Сите предметни бојлери имаат гаранција од 7 години. Цената на уредите со емајлирани куќишта е помала отколку со нерѓосувачки аустенитски челик. На цената влијаат волуменот на грејачот и дополнителната опрема. Видео преглед на бојлерот за складирање Electrolux EWH 50 Centurio H

 

 

Contact

Electrolux
= Heating Elements =

E-mail:          electrolux@t-home.mk        
E-mail:          natasa@electrolux.mk      
Telephone-Bitola: +389 (0) 47 203 330
Telephone-Skopje: +389 02 3298 130
Fax:              +389 (0) 47 203 900
Mobile Phone Number: +389 (0) 70 237 108

 Electrolux